Huolto
Sukellus- ja pelastuspuvun käyttöikää voi lisätä huomattavasti kun sitä huoltaa säännöllisesti ja säilyttää käyttöjen välissä oikein. Pienimmät reiät voi korjata puvun mukana tulleiden paikkojen avulla, mutta suuremmat vuodot ja mansettien, saappaiden ja vetoketjun vaihdot tulisi aina jättää ammattilaisten tehtäväksi. Suositeltavaa olisi, että valtuutettu huoltopiste testaisi puvun kerran vuodessa. Uusilla kuivapuvuilla on kahden vuoden takuu myyntihetkestä valmistus- ja materiaalivirheiden osalta.
Korjauksessa huomioitavaa:
- Varaa puvullesi huoltotarkastusaika sivuston kohdasta Huollon varaus, ennen kuin lähetät puvun meille
- Huomaathan että varattu aika ei ole vielä ajankohta varsinaisille huoltotoimenpiteille, vaan tarkastukselle, jossa puvun huoltotarpeet saadaan selvitettyä ja sinuun ollaan tarvittaessa yhteydessä
- Kaikki korjaukseen tulevat kuivapuvut painetestataan ja tarkastetaan visuaalisesti, koska vain siten voimme varmistua puvun toimivuudesta tositilanteessa.
- Jos puvun korjaus ei ole taloudellisesti kannattavaa, ilmoitamme siitä asiakkaalle. Muutoin korjaamme puvut annettujen ohjeiden mukaisesti.
- Emme korjaa erittäin likaisia pukuja, puhdistathan siis pukusi ennen huoltoon lähettämistä.
- Kun lähetätte pukunne huoltoon Ursuit Oy:lle, otattehan huomioon että puku on kuiva ja pakattuna puvun säilytyskassiin. Pakkaus jossa puku toimitetaan tulee olla väljä, jotta puvun komponentit eivät vahingoitu kuljetuksen aikana.
- Puvun taskut tulee tyhjentää ennen huoltoon lähettämistä.
- Tehdyillä huoltotöillä on vuoden takuu (poislukien muiden valmistajien puvut).
Näin varmistat sukelluspuvullesi pitkän käyttöiän
Juuri sukelluksen jälkeen ei ehkä ensimmäisenä ole mielessä kuivapuvun käsittely ja huolto, mutta itse asiassa tämä vaihe on juuri se tärkein kuivapuvun huollossa. Alla olevilla ohjeilla voit varmistaa, että pukusi on huollettu oikein säilytystä ja seuraavaa sukellusta varten.
Mitä tehdä puvulle sukelluksen jälkeen:
- Huuhtele puku makealla vedellä, etenkin, jos olet sukeltanut suolaisessa vedessä. Varmista, että hiekka ja muu lika huuhtoutuu pois.
- Kiinnitä erityishuomiosta venttiileihin ja vetoketjuun. Laita vetoketju kiinni ja huuhtele ketju moneen kertaan. Tarkista, ettei venttiileissä ole hiekkaa.
- Ennen kuin laitat puvun säilöön, varmista että se on kuiva sekä sisä- että ulkopuolelta. Älä koskaan kuivata pukua suorassa auringonpaisteessa tai liian lämpimässä tai kosteassa paikassa. Älä koskaan kuivata pukua saunassa.
- Voitele vetoketju jokaisen käyttökerran jälkeen. Avaa ja sulje vetoketju muutaman kerran, jotta parafiini tarttuu vetoketjun hampaisiin. Mahdolliset kangashapsut vetoketjussa voi leikata varovasti saksilla poikki.
- Laita talkkia kaula- ja rannemansetteihin. Käytä aina hajusteetonta talkkia – hajustetussa saattaa olla kumille haitallisia ainesosia.
Huomioitavaa:
- Varmista aina, että vetoketju on kokonaan auki kun pukeudut kuivapukuun, tai riisuudut siitä.
- Avaa haararemmi ja löysytä henkselit ennen riisuutumista. Tämä helpottaa pukemista seuraavalla kerralla.
- Säilytä kuivapuku aina kuivaketju avoinna.